Home » Ongevallen » Sport- en spelsituaties

Sport- en spelsituaties

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor schade als gevolg van letsel tijdens het sporten. Steeds vaker wordt een letselschade advocaat ingeschakeld om een schadevergoeding te krijgen.

Een bekend voorbeeld van letselschade tijdens sport is het ongeval op op 17 december 2004. De profvoetballer Niels Kokmeijer werd dusdanig door een tegenspeler geschopt dat hij hieraan blijvend letsel overhield. Maar ook in het amateurvoetbal komt letsel door een overtreding helaas in toenemende mate voor. Ook buiten het veld. Denk bijvoorbeeld aan grensrechter Richard Nieuwenhuizen die door een groepje spelers na de wedstrijd dusdanig werd geschopt dat hij overleed.

Het resultaat van overtredingen of geweld op het veld is vaak letsel aan de zijde van het slachtoffer. Met als gevolg (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, revalidatiekosten, medische kosten en niet te vergeten veel pijn, verdriet en ongemak. En zoals in het geval van Richard Nieuwenhuizen overlijden mensen zelfs op of nabij het sportveld met overlijdensschade voor de nabestaanden als gevolg.

Aansprakelijkheid bij sport- en spelsituaties

Nu is het natuurlijk niet zo dat iedere overtreding op het sportveld automatisch onrechtmatig is en de “dader” voor de ontstane schade aansprakelijk is. Op het sportveld of tijdens het spelen van kinderen worden nu eenmaal bepaalde regels overtreden en als je aan een sport meedoet, dan weet je dat er wel eens iets mis kan gaan. Als er echter sprake is van een onbesuisde of bewuste actie om een tegenspeler te raken, dan is dit een dusdanige overtreding van de spelregels dat er juridisch gezien sprake is van onzorgvuldig oftewel onrechtmatig handelen als bedoeld in artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. In deze situaties kan een letselschade advocaat van Letselschadekompas de schade welke u door een dergelijke overtreding lijdt voor u op de aansprakelijke partij verhalen.

Omdat bijna iedereen in Nederland tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd is, zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij uw schade vergoeden. Daarnaast zal deze verzekeraar de kosten van de rechtsbijstand van uw letselschadespecialist van Letselschadekompas vergoeden. In dit geval kost uw letselschade advocaat van Letselschadekompas u dus helemaal niets!

Niet alleen tijdens het sporten gebeuren er ongevallen. Ook als kinderen samen aan het spelen zijn gaat er wel eens iets mis waardoor een van de kinderen letsel oploopt. Natuurlijk is er meestal geen opzet in het spel. Het ongeval kan echter wel letsel en dus schade met zich meebrengen. Ook deze schade is veelal gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering en kan dus op de verzekeraar verhaald worden. Ook de kosten van rechtsbijstand van Letselschadekompas worden op grond van deze verzekering vergoed.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement