Home » Ongevallen » Gebrekkige opstallen

Gebrekkige opstallen

U kunt schade lijden als gevolg van een ongeval door voetpaden en gebouwen welke niet voldoen aan de eisen die hieraan gesteld mogen worden. U kunt hierbij denken aan een val over losliggende stoeptegels of letsel en schade als gevolg van kuilen in de weg, rotte vloeren in gebouwen en losliggende dakpannen.

Als gevolg van een ongeval door een gebrekkige opstal kunt u letselschade oplopen. Zo kunt u struikelen over een losliggende stoeptegel of met uw fiets in een diepe kuil in de weg terechtkomen. U kunt daardoor met de fiets ten val komen met letsel als een botbreuk tot gevolg. Maar ook kunt u door een rotte vloer zakken. Als gevolg kunt u bijvoorbeeld uw been breken. Een letselschade advocaat verhaalt de schade die u als gevolg van een dergelijk ongeval lijdt.

Wegbeheerder moet ongevallen voorkomen

Om ongevallen met letselschade tot gevolg te voorkomen moet de wegbeheerder er zorg voor dragen dat de openbare weg in een goede staat verkeert. Eventuele losliggende tegels moeten recht gelegd worden. En kuilen of andere oneffenheden in de weg of op de stoep moeten zo spoedig mogelijk gerepareerd worden. Gebeurt dit niet, dan is de wegbeheerder, dit is in de meeste gevallen de gemeente of provincie, aansprakelijk voor de letselschade welke u als gevolg van het ongeval lijdt.

Wegbeheerders zijn vaak verzekerd tegen aansprakelijkheid voor ongevallen. Denk hierbij aan ongevallen als gevolg van struikel- of valpartijen vanwege een gebrek aan de weg of stoep. Omdat het veelal om overheidsinstanties gaat is het vaak vrij eenvoudig om uw schade op de wegbeheerder te verhalen. Op grond van de wet zijn bezitters van opstallen namelijk gehouden de schade als gevolg van een gebrekkige opstal aan het slachtoffer te vergoeden.

Op grond van de wet dient de bezitter van een opstal bij aansprakelijkheid uw schade te verhalen. Maar ook dient deze de kosten voor uw letselschade advocaat te betalen welke u inhuurt om uw schade te verhalen. U maakt dus bij het inschakelen van een letselschadespecialist van Letselschadekompas in de meeste gevallen geen kosten!

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement