Home » Ongevallen » Bedrijfsongevallen en beroepsziekten

Bedrijfsongevallen en beroepsziekten

Is u tijdens het werk een ongeval met letsel overkomen? Lijdt u hierdoor schade? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Een deskundige letselschadeadvocaat verhaalt niet alleen uw medische kosten, maar ook de kosten van re- integratie, schade in het inkomen en kosten voor verzorging.

Aansprakelijkheid voor arbeidsongevallen

De aansprakelijkheid voor schade als gevolg van ongevallen van de werkgever is te vinden in het Burgerlijk Wetboek. Op grond van de wet moet een werkgever namelijk ongevallen van zijn werknemers voorkomen. Zo dient hij te zorgen voor een veilige werkplek. Daarnaast moet uw werkgever u goede instructies geven en toezicht houden.

Verzuimd uw werkgever aan bovenstaande verplichtingen te voldoen, dan is hij aansprakelijk voor de schade die u tijdens het werk oploopt. Er is dan sprake van een bedrijfsongeval.

Wanneer aansprakelijkheid werkgever

Niet alleen als u tijdens het werk een ongeval overkomt is uw werkgever aansprakelijk. Uw schade dient ook door uw werkgever vergoed te worden als u bent gedetacheerd. Overigens is de inlener dan ook aansprakelijk. Zelfs als u voor uw werkgever op de weg zit, anders dan woon- werkverkeer, is uw werkgever aansprakelijk. Onder omstandigheden is uw werkgever zelfs buiten werktijd aansprakelijk voor de door u als gevolg van een bedrijfsongeval geleden en te lijden schade.

Bijna alle werkgevers zijn gelukkig goed verzekerd voor letsel als gevolg van ongevallen van haar werknemers. Naast een verzekering tegen aansprakelijkheid hebben zij vaak ook een ongevallenverzekering. U krijgt uw letselschade dan ook in bijna alle gevallen vergoed van de verzekeraar van uw werkgever of de inlener.

Op basis van de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever wordt niet alleen uw schade vergoed, maar ook de kosten van rechtsbijstand. Dat zijn de kosten die uĀ als slachtoffer van letselschade moet maken om de schade als gevolg van het bedrijfsongeval vergoed te krijgen. U kunt uw letselschadespecialist, bij ons altijd een letselschadeadvocaat, van Letselschadekompas dus gratis inschakelen bij het verhalen van de letselschade welke u als gevolg van een bedrijfsongeval lijdt.

Bel uw letselschadeadvocaat

Bent u een slachtoffer van een bedrijfsongeval bij uw werkgever? Of is u een ongeval overkomen terwijl u elders voor uw werkgever aan het werk was? Dan heeft u meestal recht op een schadevergoeding. Onze letselschadespecialisten helpen u graag. Uw letselschade advocaat van Letselschadekompas komt graag kosteloos bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Neemt u voor het maken van een afspraak gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw schade.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement