Vrouw raakt gewond na aanrijding met vrachtauto

Groningen, 23 maart 2015  Tussen de plaatsen Groningen en Zuidhoorn in de Provincie Groningen is maandagmiddag rond de klok van half vier de Friesestraatweg als gevolg van een verkeersongeval in beide richtingen afgesloten geweest.

Ongeval tussen personenauto en vrachtauto

Bij het ongeval waren twee motorrijtuigen betrokken. Het ene voertuig was een personenauto van het merk Opel. Het andere motorrijtuig betrof een vrachtauto. Deze laatste is achterop de Opel gereden. Dit moet met hoge snelheid en veel kracht zijn gebeurd, want de achterkant van de Opel was volledig in elkaar gedrukt.

De grote vraag is hoe het mogelijk is dat de vrachtwagen op de achterkant van de Opel is gereden. Het verkeersongeval vond plaats op een recht stuk op de Friesestraatweg zonder dat er op die plek sprake is van verkeerslichten. Het lijkt er dan ook op dat de bestuurster van de Opel plotseling in de remmen moest en de vrachtwagen heel dicht op de Opel heeft gereden dan wel de vrachtwagen een hele lange remweg had waardoor hij de Opel niet meer op tijd kon ontwijken. De exacte oorzaak van het ongeval is op dit moment echter nog in het geheel niet duidelijk. Om deze reden is de politie ter plaatse een onderzoek gestart om te achterhalen wat er nu exact gebeurt is.

Gewonde is met letsel overgebracht naar ziekenhuis

Door de enorme klap achterop haar auto is de bestuurster van de personenauto met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bij het ongeval ter plaatse gekomen traumahelikoper hoefde uiteindelijk niet te hoeven worden ingezet.

Aansprakelijkheid

Het door de politie uitgevoerde toedrachtsonderzoek is mede van belang om te bepalen wie nu verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval en wie derhalve de schade van de andere bestuurder dient te vergoeden. Dit is van belang voor de schade aan de beide motorrijtuigen zelf, maar te meer nu de bestuurster van de Opel bij het ongeval letselschade heeft opgelopen.

Mocht het inderdaad zo zijn dat de vrachtwagenbestuurder schuldig is aan het ontstaan van het ongeval, dan zal diens WAM- verzekering niet alleen de schade aan de Opel, maar ook de letselschade van de vrouw dienen te vergoeden. Mocht de vrachtwagenchauffeur geen verwijt van het ongeval gemaakt kunnen worden, dan kan zij mogelijk haar eigen WAM- verzekering aanspreken. Dit hangt af van de soort verzekering die de bestuurster heeft.

Het Letselschade Kompas team

Deskundig, ervaren en persoonlijk, dit is de beste omschrijving van het team van Letselschade Kompas. Gedreven advocaten die de hoogst mogelijke kwaliteit rechtsbijstand bieden bij het verhalen van uw letselschade.

Meer weten
Onze werkwijze

Zodra de aansprakelijkheid in uw letselschadedossier is erkend, gaan wij met de wederpartij, veelal een verzekeraar, onderhandelen over de totale schade. Wij doen dit aan de hand van een door ons opgestelde en voor de onderhandelingen met u besproken schadestaat.

Meer weten
Landelijk werkend

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau. Dit betekent dus dat u overal in Nederland een beroep op onze letselschade advocaten kunt doen, waar u ook woont!

Meer weten