Letselschade na ongeval op A4

Een ongeval op de A4 met letsel voor het slachtoffer zorgde nabij Leiderdorp voor een lange file. Er is een busje te water geraakt nadat er een witte Range Rover met hoge snelheid achterop gebotst zou zijn. De bestuurder van het busje raakte hierbij zwaargewond en is met letselschade afgevoerd naar het ziekenhuis. In eerste instantie is de Range Rover gestopt, maar de bestuurder besloot uiteindelijk toch om door te rijden en het slachtoffer achter te laten. De politie heeft de bestuurders enige tijd later in Amsterdam aan weten te houden. De inzittenden waren een man en een vrouw, waarvan bleek dat de vrouw een vuurwapen in haar bezit had die door de politie in haar handtas werd aangetroffen en de man bleek dronken.

Letselschade voor bestuurder busje

De bestuurder van het te water geraakte busje heeft letselschade opgelopen en daarnaast materiële  schade aan zijn bus. De bestuurder van het busje bleek zwaargewond en is ter behandeling van het letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder van de Range Rover heeft in dit geval onrechtmatig jegens het slachtoffer gehandeld. Daarnaast is hij strafbaar. In artikel 8 van de Wegenverkeerswet 1994 staat namelijk uitgelegd dat het verboden is een voertuig te besturen na het gebruik van alcohol. Wanneer de norm van 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht namelijk wordt overschreden, is de bestuurder strafbaar. Bij een bezit van het rijbewijs korter dan 5 jaar bedraagt de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol per liter uitgeademde lucht 88 microgram.

Onrechtmatig gehandeld

De bestuurder van de Range Rover had de auto nooit mogen besturen in de dronken toestand waarin hij verkeerde. Hij had redelijkerwijs kunnen verwachten dat er ongelukken konden ontstaan en hij heeft zich niet bedacht op het moment dat hij in de auto stapte en weg reed. Om deze reden heeft hij jegens het slachtoffer onrechtmatig gehandeld. Nu het slachtoffer geen eigen schuld aan het ongeluk had, kan hij zijn totale materiële en letselschade verhalen op de verzekeraar van de bestuurder van de Range Rover.

Bent u benieuwd hoe u uw eigen schade kunt verhalen naar aanleiding van een auto-ongeluk en/of aanrijding? Wilt u graag weten welke schade u wel en niet kunt verhalen en welk bedrag u kunt eisen van de wederpartij ter schadevergoeding? Advocatenkantoor Brugman neemt graag de tijd voor u om uw vragen te beantwoorden en u bij te staan in uw schadeprocedure. Komt u gerust eens langs voor een gepast advies op maat.

Het Letselschade Kompas team

Deskundig, ervaren en persoonlijk, dit is de beste omschrijving van het team van Letselschade Kompas. Gedreven advocaten die de hoogst mogelijke kwaliteit rechtsbijstand bieden bij het verhalen van uw letselschade.

Meer weten
Onze werkwijze

Zodra de aansprakelijkheid in uw letselschadedossier is erkend, gaan wij met de wederpartij, veelal een verzekeraar, onderhandelen over de totale schade. Wij doen dit aan de hand van een door ons opgestelde en voor de onderhandelingen met u besproken schadestaat.

Meer weten
Landelijk werkend

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau. Dit betekent dus dat u overal in Nederland een beroep op onze letselschade advocaten kunt doen, waar u ook woont!

Meer weten