Home » Wat is letselschade? » Whiplash

Whiplash

Letselschade Whiplash

Een whiplash is een veel voorkomend letsel bij een ongeval en kan voor veel schade zorgen. Met name bij verkeersongevallen komen whiplashklachten veel voor. Het grootste deel bij de zogeheten kop- staart- botsingen.

In bijna 40% van alle verkeersongevallen is er sprake van whiplashklachten. Bij ongeveer 20% van alle slachtoffers zijn de klachten en beperkingen blijvend. Klachten als gevolg van een whiplash kunnen dus vaak lang aanhouden en daarmee voor veel letselschade zorgen. Het kan zelfs leiden tot tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid! Maar ook worden er diverse kosten gemaakt, zoals medische kosten, reiskosten en kosten voor hulp in de huishouding.

Deskundigheid van een letselschade advocaat

Omdat een whiplash vaak niet objectief waarneembaar is, aanvaart de verzekeraar van de aansprakelijke partij de aansprakelijkheid voor de letselschade veelal niet eenvoudig. Er is veel deskundigheid nodig om een schade als gevolg van een whiplash snel en volledig te verhalen.

Letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars hebben grote moeite met het verhalen van de letselschade van slachtoffers van een whiplash. Zij ontberen de deskundigheid hiervoor. De letselschade advocaten van Letselschadekompas nemen dan ook vaak letselschadedossiers van dergelijke belangenbehartigers over.

Omdat er veel discussie is in whiplashzaken, is vaak een expertise noodzakelijk. Dit is een onderzoek uitgevoerd door een medisch specialist. Ook deze geeft vaak aan dat hij geen objectiveerbaar letsel waarneemt. Met andere woorden, uit lichamelijk onderzoek of op radiologische beelden komt geen letsel naar voren. Het is dan aan de letselschade advocaat om er voor te zorgen dat de schade als gevolg van een whiplash verhaald wordt.

Indien een andere automobilist u van achteren aanrijdt en u als gevolg hiervan (whip)letsel lijdt, dan is die andere automobilist aansprakelijk voor de door u geleden en nog te lijden schade. Ook uw rechtsbijstandskosten van onze letselschade advocaat zijn in dit geval geheel kosteloos voor u.

Het probleem bij een whiplash is dat er bij medisch onderzoek eigenlijk veelal geen afwijkingen in de nek worden gevonden. De spieren, banden, botten en zenuwen zijn eigenlijk altijd intact. Er zijn echter wel klachten welke in sommige gevallen heftig van aard kunnen zijn.

Het feit dat er eigenlijk geen afwijkingen gevonden worden, maakt dat het verhalen van letselschade als gevolg van whiplash klachten heel lastig kan zijn. De verzekeraar van de wederpartij stelt zich al snel op het standpunt dat er bij medisch onderzoek geen afwijkingen gevonden zijn en de klachten van het slachtoffer dus niet in causaal verband staan met het ongeval. Het is dan ook van groot belang dat een letselschadeslachtoffer van whiplashklachten zich laat bijstaan door een in letselschade gespecialiseerde advocaat.

Vrijblijvend advies

Letselschadekompas behartigt jaarlijks de belangen van vele whiplashslachtoffers. Wij weten precies wat er voor nodig is om de letselschade als gevolg van een whiplash op de aansprakelijke partij te verhalen. Hierbij maken wij gebruik van een medisch adviseur gespecialiseerd in whiplash letsel. Heeft u derhalve letselschade als gevolg van een whiplash? Dan staat Letselschadekompas u graag bij het verhalen van uw letselschade ter zijde. Bel ons gratis nummer 0800-2784626 of stuur een mail naar contact@letselschadekompas.nl om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement