Home » Wat is letselschade? » Gebitsletsel

Gebitsletsel

Gebitsletsel kan diverse oorzaken hebben. Zo gebeuren er tijdens het sporten nogal eens ongevallen waarbij gebitsletsel kan voorkomen. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan hockey, waarbij een hockeystick in het gezicht kan komen van een speler. Of aan rugby waar het er soms nogal hard aan toe kan gaan. Maar gebitsletsel kan ook ontstaan door een fout van de tandarts of kaakchirurg.

Gebitsletsel door sporten

Om gebitsletsel tijdens het sporten vergoed te krijgen, zal er sprake moeten zijn van dermate onsportief handelen in strijd met de spelregels, dat dit onzorgvuldigheid van de “dader” jegens het slachtoffer met zich meebrengt. Het per ongeluk uitschieten met een hockeystick waardoor een of meerdere tanden van een andere speler afbreken, brengt echter niet met zich mee dat er dan dus automatisch aansprakelijkheid is. Het moet echt gaan om een ernstig verwijtbare handeling.

Gebitsletsel door een medische fout

Een andere oorzaak van gebitsletsel is een medische fout gemaakt door de tandarts of kaakchirurg. Het komt soms voor dat tandheelkundige behandelingen verkeerd worden uitgevoerd met gebitsletsel als gevolg. Dit kan een niet verwijtbare complicatie zijn, maar vaak is er sprake van een medische fout waarvoor de desbetreffende tandarts of kaakchirurg aansprakelijk kan worden gehouden. Deze dient bij een medische fout dan ook alle schade, bijvoorbeeld voor het herstellen van het gebit en de geleden immateriële schade te vergoeden.

Bij een medische fout door een tandarts kan ook de tandartsenpraktijk aansprakelijk gesteld worden. Bij een kaakchirurg welke werkzaam is bij een ziekenhuis, kan naast de kaakchirurg zelf het ziekenhuis aansprakelijk gesteld worden.

Heeft u gebitsletsel en wilt u iemand aansprakelijk stellen?

Wilt u weten of u iemand aansprakelijk kunt stellen voor uw gebitsletsel? Neemt u dan contact op met Letselschadekompas voor een geheel vrijblijvend gesprek bij u thuis of bij ons op kantoor met de letselschadeadvocaat. Wij adviseren u op basis van de door u gegeven informatie over de haalbaarheid van een letselschadeclaim. Is er inderdaad iemand aansprakelijk voor uw schade? Dan verhalen wij alle schade op de aansprakelijke partij. Ook uw kosten voor de rechtsbijstand van Letselschadekompas.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement