Home » Wat is letselschade? » Dwarslaesie

Dwarslaesie

Bij een ernstig verkeersongeval kan een letselschade slachtoffer een dwarslaesie oplopen. Deze ernstige vorm van letsel zorgt veelal voor arbeidsongeschiktheid, behoefte aan verzorging en aanpassingen aan de woning of de auto. De ernst van de gevolgen van een dwarslaesie is afhankelijk van de hoogte en de ernst van het letsel. Bij een hoge dwarslaesie met ernstig letsel kunnen de gevolgen het grootst zijn.

Letselschade verhalen is specialistenwerk

Het verhalen van letselschade als gevolg van een dwarslaesie is specialistenwerk. Er moet veel geregeld worden en de schade is vaak aanzienlijk. Het is dan ook van groot belang dat uw belangen worden behartigd door een erkende en bekwame letselschade advocaat. Onze advocaten zijn allen uiterst deskundig en hebben jarenlange ervaring bij het verhalen van letselschade. Is de aansprakelijkheid erkend? Dan werken onze letselschade advocaten geheel kosteloos voor u!

Gevolgen van een dwarslaesie

Helaas komen we in de door ons behandelde letselschadezaken regelmatig personen met dwarslaesies tegen. Met name bij ernstige verkeersongevallen krijgen slachtoffers met deze ernstige vorm van letsel te maken. Maar ook een val van een paard of een bedrijfsongeval in met name de bouw lijdt regelmatig tot het ontstaan van dwarslaesies.

Een dwarslaesie kan grote financiële gevolgen voor een letselschadeslachtoffer hebben. Zo is er dikwijls sprake van gedeeltelijke of volledige arbeidsongeschiktheid als gevolg van de dwarslaesie. Als gevolg hiervan kan er sprake zijn van een behoorlijke terugval in het inkomen van het letselschadeslachtoffer. De werkgever mag een werknemer immers na 2 jaar ziekte of arbeidsongeschiktheid ontslaan als deze niet kan re-integreren. Er is dan alleen recht op een WIA- uitkering via het UWV welke veel lager is dan het oorspronkelijke salaris van de werknemer. Zelfstandigen lijden omzetverlies en met name kleine ondernemers wiens werkzaamheden onmisbaar zijn binnen het bedrijf redden het zelfs soms niet meer om hun werk op te pakken en moeten de onderneming noodgedwongen staken.

Niet alleen op het gebied van het inkomen lijdt iemand met een dwarslaesie schade. Ook zal er soms huishoudelijke hulp en hulp bij de persoonlijke verzorging nodig zijn welke zelf door de persoon in kwestie betaald moet worden of waarvoor een eigen bijdrage verschuldigd is. Maar meer schade is denkbaar in het geval van een dwarslaesie, zoals kosten voor aanpassingen in de woning en op de werkplek, een aangepaste auto, medische kosten en immateriële schade.

Letselschadekompas helpt u verder

Gelukkig slaagt Letselschadekompas er altijd in om slachtoffers toch weer in het eigen of aangepast werk te laten re-integreren. Wij hebben in ons netwerk namelijk uitstekende revalidatieartsen, fysiotherapeuten, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. Samen met het slachtoffer en al deze deskundigen zorgt Letselschadekompas dat niet alleen alle schade die het letselschadeslachtoffer lijdt vergoed wordt, maar dat de cliënt ook zoveel mogelijk wordt geholpen om te re-integreren en de voorzieningen te verkrijgen die hij nodig heeft om met zijn of haar leven verder te gaan. De hiermee gemoeide kosten proberen wij zoveel mogelijk op de aansprakelijke partij te verhalen, hetgeen in de meeste gevallen ook lukt.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement