Home » Wat is letselschade? » Angststoornis (Posttraumatische-stressstoornis)

Angststoornis (Posttraumatische-stressstoornis)

Een ongeval kan heel veel impact op u hebben. Na een aanrijding bij een verkeersongeval herbeleeft u dit ongeval met als gevolg dat er slapeloosheid ontstaat. Of is het mogelijk dat u zelfs overdag niet meer optimaal kunt functioneren. Duren deze klachten langer dan een maand? Dan spreken wij van een Postraumatische-stressstoornis, afgekort “PTSS”.

De letselschade advocaten van Letselschadekompas staan dikwijls slachtoffers bij van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en aanvallen van dieren die als gevolg van het door hen meegemaakte schade- incident met angstklachten te maken krijgen. Deze duren vaak langer dan een maand en worden dan dus aangeduid met de term PTSS.

Om een PTSS aan te tonen dient er bijna altijd een onderzoek door een psycholoog of psychiater uitgevoerd te worden. Komt deze tot de conclusie dat er inderdaad sprake is van een dermate ernstige angststoornis dat er van een PTSS gesproken dient te worden? Dan komt alle schade die u als letselschadeslachtoffer lijdt voor vergoeding door de wederpartij in aanmerking.

Wat zijn de gevolgen van een angststoornis?

Een PTSS kan heel vervelend zijn en zelfs tot arbeidsongeschiktheid lijden. Zo maken onze letselschade advocaten het in de praktijk mee dat slachtoffers als gevolg van een hen overkomen verkeersongeval niet langer durven deel te nemen aan het verkeer. Voor mensen die voor hun beroep veel op de weg zitten, zoals vrachtwagenchauffeurs, taxichauffeurs of vertegenwoordigers kan dit dus betekenen dat zij hun werk niet meer kunnen uitoefenen. Maar ook het woon- werk verkeer kan ernstig belemmerd worden door angstklachten als gevolg van een ongeval.

Letselschadekompas verhaalt niet alleen de schade van letselschadeslachtoffers met een PTSS. Wij hebben ook contact met mensen die u van uw PTSS af kunnen helpen. Zoals ervaren psychologen welke met AMDR, een speciale behandeling, de angsten weg kunnen nemen. En ook kunnen wij, op kosten van de aansprakelijke persoon, regelen dat er speciale rijlessen gegeven worden welke de angsten vaak kunnen wegnemen.

Heeft u een ongeval meegemaakt en heeft u als gevolg hiervan angstklachten of ander letsel? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Wij kijken dan samen met u wat wij voor u kunnen betekenen.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement