Home » Wat is letselschade?

Wat is letselschade?

Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

Materiële schade en smartengeld

Veel voorkomende materiële schadeposten die na een ongeval of medische fout geleden worden zijn medische kosten, reiskosten en kosten van huishoudelijke hulp. Bij ernstig letsel komen wij ook vaak inkomensschade tegen als gevolg van tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid. In de letselschade spreken wij van verlies aan verdienvermogen.

Smartengeld is een vergoeding voor geleden pijn en verdriet als gevolg van het ongeval of de medische fout. Deze schade wordt vastgesteld aan de hand van de ‘Smartengeldgids’. Dit is een boek waarin allerlei letselschadezaken uit het verleden in staan. In al deze zaken is een bedrag aan smartengeld toegekend. In een concreet geval wordt aansluiting bij een of meerdere zaken uit de ‘Smartengeldgids’ gezocht.

Behandeling letselschadedossier

Bij Letselschadekompas staat een persoonlijke aanpak centraal. Het intake gesprek met u vindt dan ook bij u thuis plaats. Dit kan meestal al binnen 24 uur plaatsvinden.

Tijdens het intake gesprek bespreken wij de gevolgen van het u overkomen ongeval. Hiervan maakt de letselschade advocaat van ons kantoor een verslag op. Vervolgens zal hij de aansprakelijke partij en/of diens verzekeraar voor u aansprakelijk stellen. Ook vraagt hij direct een voorschot op de schade voor u aan. U kunt de eerste schade dan direct betalen.

Uw letselschade advocaat van ons kantoor zal de verdere onderhandelingen met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar voeren. U heeft hier verder geen omkijken na. Wel houden wij u uiteraard regelmatig op de hoogte van de stand van zaken.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement