Home » Smartengeld: Immateriele schade » Ziekenhuis- en revalidatiedaggeldvergoeding

Ziekenhuis- en revalidatiedaggeldvergoeding

Bij met name ongevallen met ernstig letsel kan het noodzakelijk zijn dat het slachtoffer in het ziekenhuis behandeld en zelfs opgenomen moet worden. Tijdens een ziekenhuisopname en soms aanvullend nog een opname in een revalidatiecentrum maakt het slachtoffer kosten. Extra kosten welke thuis niet gemaakt zouden zijn. Zo moet men meestal betalen voor het gebruik van de televisie. Ook heeft men extra belkosten en koopt men eten en drinken voor zichzelf of het bezoek in het ziekenhuis. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Het huren van een televisie in een ziekenhuis of revalidatiecentrum is vaak niet goedkoop. En voor een kop koffie voor het bezoek wordt al vaak de hoofdprijs betaald.

Letselschade richtlijn

De kosten die het letselschadeslachtoffer als gevolg van ziekenhuisopname of een opname in een revalidatiecentrum maakt, komen voor vergoeding in aanmerking. Mede omdat het onmogelijk is van alle kosten bonnen te bewaren, heeft de Letselschaderaad met betrekking tot deze schadepost een richtlijn vastgesteld. Op basis daarvan krijgen slachtoffers van letselschade een vaste ziekenhuisdaggeldvergoeding en/ of een revalidatiedaggeldvergoeding.

De hoogte van de ziekenhuisdaggeldvergoeding en de revalidatiedaggeldvergoeding wordt periodiek door de Letselschaderaad vastgesteld. Meestal jaarlijks of tweejaarlijks. De thans geldende vergoedingen voor de kosten van ziekenhuisverblijf en verblijf in een revalidatiecentrum vindt u op de website van de Letselschaderaad.

Voor 2017 is de ziekenhuisdaggeldvergoeding en de revalidatiedaggeldvergoeding ongewijzigd gebleven. De daggeldvergoeding bij opname in een ziekenhuis staat op een vast bedrag van € 28,00 per dag. De vergoeding voor een tijdelijk verblijf in een revalidatievoorziening bedraagt € 14,00 per dag.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement