Home » Automobilist rijdt door na aanrijding met voetganger

Automobilist rijdt door na aanrijding met voetganger

Hoorn, 6 oktober 2015  Dinsdagavond rond 19:00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Maelsonstraat te Hoorn. Hierbij is een 34-jarige man uit Spanbroek op een oversteekplaats aangereden door een automobilist. De man heeft aan de aanrijding letsel overgehouden, namelijk een gebroken been.

De automobilist is na de aanrijding niet gestopt. De automobilist reed na de aanrijding door in de richting van de Koepoortsweg. De politie vermoedt dat de chauffeur van de donkerkleurige Ford Ka de voetganger over het hoofd heeft gezien.

Wie meer weet van het ongeval of de auto heeft zien rijden, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. U kunt dit doen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Het slachtoffer leidt uiteraard schade door de aanrijding maar kan hiermee niet bij een verzekeraar terecht aangezien de automobilist door is gereden. Het slachtoffer kan in dit geval bij het Waarborgfonds Motorverkeer terecht. Het Waarborgfonds vergoedt de schade die is veroorzaakt door een motorvoertuig. Schade welke bijvoorbeeld door vandalisme veroorzaakt is, wordt niet door het Waarborgfonds vergoed.

Het Waarborgfonds is een stichting die geen winstoogmerk heeft. Zij wordt gefinancierd uit jaarlijkse vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds. U kunt via de website van het Waarborgfonds  een aantal vragen beantwoorden en daarmee checken of u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds om uw schade vergoed te krijgen (het beantwoorden van de vragen is geen automatische garantie op vergoeding van uw schade).

Indien er sprake is van schade en de dader onbekend is, vergoedt het Waarborgfonds alleen uw schade als u op tijd iets heeft gedaan om erachter te komen wie de dader is. Hierbij kan worden gedacht aan het doen van aangifte bij de politie. Als u binnen 14 dagen na het schadegeval geen actie onderneemt wordt uw schade niet door het waarborgfonds vergoed.

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement