Home » Automobilist rijdt bewust over fietser heen

Automobilist rijdt bewust over fietser heen

Roosendaal, 25 juli 2015  Een verkeersruzie tussen een automobilist en een fietser is ernstig uit de hand gelopen. In de Rector Hellemonsstraat in de Noord-Brabant plaats Roosendaal blijkt een ogenschijnlijk ongeval in werkelijkheid een poging tot doodslag of zelfs moord te zijn.

Het schade incident gebeurde rond half tien in de avond. Wat er aan het ongeval vooraf is gegaan is niet geheel duidelijk, maar getuigen melden dat de automobilist meerdere malen op de fietser is ingereden. Hierbij liep het slachtoffer letsel op. De ernst van de verwondingen is waarschijnlijk zeer ernstig, gezien het feit dat er meerdere ambulances ter plaats zijn gekomen en er zelfs een trauma helikopter is geland.

De bestuurder van de auto welke de fietser heeft overreden, is na zijn bewuste actie gevlucht. De politie heeft hem echter kort na het ongeval aangehouden. Het gaat om een 20 jarige man. Gezien het feit dat hij opzettelijk over het slachtoffer heen is gereden en deze hierbij zwaar gewond is geraakt, wordt de dader poging tot doodslag of zelfs poging tot moord ten laste gelegd.

In de auto van de bestuurder van het motorrijtuig is wiet gevonden; wellicht dat hij derhalve onder invloed was van drugs. Dit wordt verder door de politie verzocht.

De fietser betreft een 27 jarige man. Hij is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht en zou ernstig letsel hebben opgelopen bij het ongeval. Hoe hij er thans aan toe is is onbekend.

Man rijdt door na ongeval in Zuidwolde

Ook in Zuidwolde op de Meppelerweg is een bestuurder van een auto doorgereden na een ongeval. Op dezelfde zaterdagavond als het ongeval in Roosendaal heeft deze persoon 2 fietsers van 14 en 15 jaar aangereden welke afkomstig zijn uit Zuidwolde.

De auto welke de beide fietsers heeft aangereden zou een groene Mitsubishi betreffen met een buitenlands kenteken, waarschijnlijk uit Litouwen. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

De kans is groot dat de daders niet gevonden zullen worden. Voor de minderjarige slachtoffers is het dan goed te weten dat wij de schade welke zij als gevolg van het ongeval lijden, kunnen verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze instelling neemt dan de schadebehandeling op zich en zal, indien de daders alsnog worden gevonden, de door hen betaalde schade op de daders verhalen.

 

 

Doe de Quickscan

Bel mij terug

Laat u door ons terug bellen voor advies of antwoord op uw vragen over letselschade.

Contact

Snel en kosteloos antwoord op uw vraag.

Neem Contact op

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws van Letselschadekompas Brugman? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacyreglement